<- Watrobka po WeneckuLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaWĄTRÓBKA SMAŹONA ->

PDF Drukuj

Wątróbka na dziko

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2680 razy.


50 dag wątróbki wieprzowej,
5 dag tłuszczu,
12 dag kwaśnej śmietany,
1 dag mąki,
mielone ziarno jałowca,
sól

Z wątroby usunąć błony, pokroić w plastry, oprószyć mąką, usmażyć na tłuszczu. Do tłuszczu z usmażonej wątroby wlać kwaśną śmietanę rozmieszana z mąką, dodać jałowiec, posolić, zagotować, połączyć z wątróbka. Podawać z ryżem lub makaronem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności