<- Boczek wędzony z brukwiąLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaBoczek wędzony z grochem i kaszą ->

PDF Drukuj

Boczek wędzony z cebulą

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3230 razy.


8 małych cebul,
8 cienkich plasterków boczku wędzonego,
kminek,
sól,
1 łyżka tłuszczu

Cebulę obgotować przez 1 min. w osolonej wrzącej wodzie, osączyć, osuszyć. Plasterki boczku posypać z jednej strony kminkiem, położyć na każdym cebułkę, owinąć szczelnie boczkiem, spiąć wykałaczką, wbijając ją na sztorc, układać jeden obok drugiego w płaskim naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piec bez przykrycia ok. 20 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Boczek mojego brata jest the best!!!
Nadesłał(a): asda <asd@dasd.ppl> 2006-08-19 11:08:00


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności