<- Fricasse z baraninyLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaJagnie faszerowane kuskusem ->

PDF Drukuj

Gulasz góralski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2972 razy.


80 dag baraniny z kością,
50 dag kapusty kwaszonej,
15 dag cebuli,
6 dag smalcu,
4 dag mąki,
2 dag ketchupu,
papryka,
sól

Z mięsa usunąć kości, pokroić w kawałki, oprószyć solą, mąką i obsmażyć na części smalcu. Kapustę kwaszoną posiekać, ugotować z mięsem, dodać resztę składników, zasmażkę z cebuli, mąki i smalcu, przyprawić do smaku. Poddusić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności