<- Kawa po meksykańskuLista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)KGB (przepis w j.angielskim) ->

PDF Drukuj

Kawa po ormiańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1628 razy.


2 łyżeczki zmielonej kawy,
cukier,
spirytus

Do naczynia wsypać kawę, zalać zimną wodą, wstawić na ogień, doprowadzić do wrzenia, odstawić. Ogrzewanie powtórzyć 2 razy, odstawić, przykryć. Na dno szklanki wsypać łyżeczkę cukru i wlać 1/2 łyżeczki spirytusu. Podpalić zapałką - płonący alkohol stopi cukier na karmel - wówczas wlać do szklanki bardzo gorącą kawę.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności