<- Kura z orzechami cajouLista potraw z grupy: Mięso: DróbKura z ryżem 50 min ->

PDF Drukuj

Kura z rusztu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2506 razy.


1 kura,
zielenina,
5 dag masła,
5 dag ketchupu,
sól, pieprz

Oczyszczoną kurę lub kurczęta umyć, założyć skrzydła na grzbiet, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Zieleninę opłukać, włożyć do tuszek, związać nogi. Następnie ułożyć na ruszcie, polać masłem i upiec w silnie nagrzanym piekarniku. W czasie pieczenia polewać wytopionym tłuszczem i ketchupem. Po upieczeniu pokroić na porcje usuwając zieleninę. Podawać z frytkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności