<- KAWA NATURALNA Z MLEKIEMLista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweKAWA PARZONA PO TURECKU ->

PDF Drukuj

Kawa parzona po turecku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1959 razy.


10 g kawy zmielonej,
1/2 szklanki wody

Kawę wsypać do tygielka, zalać wrzącą wodą. Ogrzewać na małym ogniu, najlepiej ustawiając naczynie na płytce ochronnej. Napój powinien trzykrotnie podnieść się do góry po każdym podniesieniu się na moment zdjąć tygielek z palnika, gdyż kawa nie może się zagotować. Naczynie z kawą na moment przykryć. Nalewać do filiżanek. Można dodać 5 g cukru, który łączy się z kawą przed zalaniem wodą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
bzdura wierutna, zalewa sie zimna woda i miesza, potem podgrzewa do prawie zagotowania
Nadesłał(a): jacek 2006-01-16 21:01:27


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności