<- KAWA PARZONA W TERMOSIELista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweKawa po grecku ->

PDF Drukuj

Kawa po angielsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2563 razy.


2 łyżki zmielonej kawy,
łyżeczka miodu,
cynamon,
bita śmietanka

Do naczynia wsypać kawę, dodać nieco cukru oraz trochę zimnej wody, utrzeć, zalać do pełna zimną wodą, wstawić na ogień, doprowadzić prawie do wrzenia. Odstawić, powtórzyć ogrzewanie 2 razy. Odstawić, przykryć i po kilku minutach przez sitko wlać do szklanki, dodać łyżeczkę miodu i na wierzch położyć łyżeczkę bitej śmietanki, posypać cynamonem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności