<- Chłodnik poziomkowo-truskawkowy z maślankąLista potraw z grupy: ZupaChłodnik rybny ->

PDF Drukuj

Chłodnik poziomkowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2023 razy.


25 dag poziomek,
50 dag cukru,
1l słodkiego mleka,
2 żółtka,
cynamon,
cukier waniliowy

Poziomki przebrać, umyć, usunąć szypułki, przetrzeć przez gęste plastykowe sito lub zmiksować. Zagotować mleko z cukrem, cukrem waniliowym i sproszkowanym cynamonem. Ostudzić i zalać rozdrobnione poziomki. Rozmącić żółtka i połączyć z zupą, ale już nie gotować. Podawać na zimno z groszkiem ptysiowym.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności