<- Chłodnik z poziomek i czarnej porzeczki z jogurteLista potraw z grupy: ZupaChłodnik z ryżem ->

PDF Drukuj

Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1935 razy.


25 dag przecieru truskawkowego,
15 dag czarnych jagód,
1l kefiru;
8-10 dag cukru,
cukier waniliowy

Kefir roztrzepać trzepaczką z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać przecier truskawkowy i chwilę ubijać, aż mieszanina uzyska jednolitą konsystencję. Przerwać ubijanie, dodać przebrane i umyte czarne jagody. Wymieszać delikatnie, aby nie uszkodzić owoców. Podawać z grzankami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności