<- Chłodnik z ryżemLista potraw z grupy: ZupaChłodnik z wędzoną rybą ->

PDF Drukuj

Chłodnik z truskawek i wiśni

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2202 razy.


35 dag truskawek,
10 dag soczystych wiśni,
3 szklanki kefiru,
1/2 szklanki śmietany,
8 dag cukru,
cukier waniliowy,
2 żółtka

Owoce przebrać i umyć. Truskawki umyć, usunąć szypułki, rozdrobnić i przetrzeć przez sito lub zmiksować Wiśnie wydrylować i rozetrzeć z cukrem. Rozmącić kefir, dodać śmietanę z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z przecierem truskawkowym i wiśniami. Podawać na zimno z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności