<- Kremowa zupa pieczarkowaLista potraw z grupy: ZupaKrupnik ->

PDF Drukuj

Krupnik

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7589 razy.


1/2 mięsa z kością,
włoszczyzna,
3 łyżki kaszy perłowej,
5 ziemniaków pokrajanych w kostkę,
1-2 suszone grzyby,
sól, pieprz,
1/2 cebuli,
posiekana zielenina

Umyte mięso zalać zimną wodą, dodać grzyby, pieprz i sól zagotować . Po zagotowaniu wsypać kasze i gotować 40 min. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, obraną, startą na tarce włoszczyznę i pokrojoną w ćwiartki cebule gotować dalsze 20 min. Gdy w czasie gotowania wygotuje się nieco woda, dolać odpowiednia ilość wrzątku. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z krupniku. Zupę rozlać na talerze i posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
przydało się bardzo (dziewczyna była zadowolona) DZIĘKI:)
Nadesłał(a): Kolega 2006-05-31 15:05:20

a mnie też przygotujesz?
Nadesłał(a): 2006-07-25 23:07:53


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności