<- Babeczki kokosoweLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBabeczki kruche z owocami (szybkie ciasto) ->

PDF Drukuj

Babeczki kruche z kremem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6006 razy.

MĄKA:25 dag
CUKIER PUDER:7 łyżek
MASŁO:15 dag
JAJKA:2
AROMAT:

Uwagi: masło - może być margaryna, zapach waniliowy, potrzebny krem - przepis "Krem do babeczek".

Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jajka, cukier, aromat. Ciasto wyrobić i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 1/2 cm i wylepić nim foremki. Ustawić je na blasze i piec na jsanozłoty kolor. Po upieczeniu ustawić foremki dnem do góry i uderzyć nożem w ich dno, aby babeczki wyszły z formy bez uszkodzeń. Ostudzić i zimne napełniać kremem.

zrobiłam te babeczki i muszę stwierdzic że są wyśmienite
Nadesłał(a): 2008-11-05 16:11:59


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności