Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 6780 razy.
MĄKA:25 dag CUKIER PUDER:7 łyżek MASŁO:15 dag JAJKA:2 AROMAT:
Uwagi: masło - może być margaryna, zapach waniliowy, potrzebny krem - przepis "Krem do babeczek".
Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jajka, cukier, aromat. Ciasto wyrobić i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 1/2 cm i wylepić nim foremki. Ustawić je na blasze i piec na jsanozłoty kolor. Po upieczeniu ustawić foremki dnem do góry i uderzyć nożem w ich dno, aby babeczki wyszły z formy bez uszkodzeń. Ostudzić i zimne napełniać kremem. zrobiłam te babeczki i muszę stwierdzic że są wyśmienite Nadesłał(a): 2008-11-05 16:11:59