<- Wiosenna zupa rybnaLista potraw z grupy: ZupaWodzionka ->

PDF Drukuj

Wodzianka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4767 razy.


200 g wędzonej słoniny lub boczku,
1 l wody,
chleb,
pęczek pietruszki,
sól

Na każdy talerz wlać trochę stopionego boczku lub słoniny razem ze skwarkami, dorzucić garść suchego, pokrojonego w kostkę chleba i zalać wrzątkiem. Przyprawić solą, pieprzem, posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Tanio i smacznie!!!!
Nadesłał(a):

żal mi dzieci Autora tego "dania"
Nadesłał(a): zombial <zombial@tlen.pl> 2007-03-03 15:03:02


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności