<- Zakwaszona zupa z gołębiaLista potraw z grupy: ZupaZarzucajka z kapusty kiszonej ->

PDF Drukuj

Zalewajka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5606 razy.


100 dag ziemniaków,
2 dag grzybów suszonych,
1/4 l żuru,
1 i 1/2 l wody,
12 dag śmietany,
5 dag słoniny,
8 dag cebuli,
25 dag włoszczyzny,
sól

Ugotować wywar z warzyw i grzybów, przecedzić, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować całość do miękkości ziemniaków. Następnie dodać żur i śmietanę. Całość zagotować, dodać przesmażoną na słoninie cebulę, posolić. Podawać z pieczywem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Bardzo dobre!
Nadesłał(a): ania <anna_ch@tenbit,pl> 2006-02-23 12:02:46

Proponuje warzywa ugnieść widelcem i dodać do zupy.Ja dodaje majeranek i kilka kropli maggi.Poza tym święta prawda
Nadesłał(a): waldemar <walja1aster.pl> 2008-03-20 17:03:35


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności