<- Zupa flisackaLista potraw z grupy: ZupaZupa francuska ->

PDF Drukuj

Zupa florencka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3550 razy.


1 i 1/2 l wody,
2 łyżki suszonej włoszczyzny,
15 dag wędzonego boczku,
4 łyżki makaronu,
4 łyżki żółtego tartego sera,
sól,
mielona papryka,
4 pomidory,
ząbek czosnku,
2 łyżki zieleniny

Namoczoną suszona włoszczyznę i pokrojony w niewielkie plasterki boczek gotować ok. 30 min. Oddzielnie ugotować makaron, dodać do wywaru. Następnie wsypać starty ser, sparzone, obrane i pokrojone pomidory, zieleninę. Przyprawić zupę do smaku solą, mieloną papryką, roztartym czosnkiem, zagotować i od razu podawać.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności