<- Zupa francuska z parmezanemLista potraw z grupy: ZupaZupa genueńska ->

PDF Drukuj

Zupa gdańska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3965 razy.


1 i 1/2 l wody,
30 dag mięsa z kury,
30 dag włoszczyzny bez kapusty,
1 szklanka mleka,
5 dag makaronu,
5 dag groszku konserwowego,
5 dag fasolki konserwowej,
zielenina,
sól, pieprz,
liść laurowy,
ziele angielskie

Mięso z kury umyć, zalać wodą, posolić i ugotować. Warzywa obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do kury pod koniec gotowania razem z przyprawami. Miękkie mięso wyjąć oddzielić od kości, pokrajać w paseczki. Wywar połączyć z makaronem, groszkiem, mlekiem, fasolką, mięsem, dogotować, wymieszać z posiekaną zieleniną, doprawić do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności