<- Zupa jarzynowa 1Lista potraw z grupy: ZupaZupa jarzynowa - krem ->

PDF Drukuj

Zupa jarzynowa 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4289 razy.


1 i 1/2 l wywaru z mięsa,
150 ml śmietany,
15 dag ziemniaków,
15 dag kapusty włoskiej,
10 dag marchwi,
15 dag selera,
15 dag kalafiorów,
5 dag groszku konserwowego,
5 dag fasoli konserwowej,
4 dag ketchupu,
2 dag mąki,
zielenina,
sól, pieprz

Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać: marchew i seler w paseczki a kapustę i ziemniaki w kostkę, zalać wywarem ugotować. W połowie gotowania dodać rozdrobniony kalafior. Pod koniec gotowania dodać ketchup. Gdy warzywa będą miękkie połączyć z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić do smaku. Przed podaniem wymieszać z posiekaną zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Po co do zupy KETCHUP??? Znam faceta, który chciał zrobić zupępomidorową właśnie na nim, ale poco on do zupy jarzynowej??
Nadesłał(a): Bellissimo <karolka103@wp.pl> 2006-03-28 08:03:42


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności