<- Zupa migdałowa z piankąLista potraw z grupy: ZupaZupa mleczna ->

PDF Drukuj

Zupa minestra

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2985 razy.


2 cebule,
ząbek czosnku,
3 łyżki oleju,
mały seler,
2 małe marchewki,
10 dag fasolki szparagowej,
1250 ml rosołu,
5 łyżek ryżu,
puszka zielonego groszku,
1 łyżka ketchupu,
sól, pieprz,
4 pomidory,
4 łyżki tartego żółtego sera

Czosnek i cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać i podsmażyć. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli. Fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokrajać, dodać do warzyw z cebulą, zalać rosołem i gotować. Ryż wypłukać, osączyć, włożyć do warzyw i razem gotować do miękkości. Na koniec dodać groszek i ketchup. Pomidory umyć, pokroić w grube plasterki, wymieszać ze startym serem i połączyć z zupą. Gotować na małym ogniu przez 5 min, zaraz podawać.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności