<- Zupa mleczna florentyńskaLista potraw z grupy: ZupaZupa mleczna z kluskami ziemniaczanymi ->

PDF Drukuj

Zupa mleczna z kasza

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1961 razy.


1 l mleka,
1 szklanka kaszy (dowolnej, lub ryż),
sól,
cukier do smaku

Na gotujące się mleko sypać powoli kasze, stale mieszając Uważać żeby zupa nie wykipiała. Kiedy kasza będzie już miękka, doprawić do smaku solą i cukrem. Aby zupa była bardziej zawiesista, należy ją dłużej gotować, uważając aby się nie przypaliła. Na talerzu można jeszcze dodać trochę masła, dżemu lub soku. Jeśli zupa jest ugotowana na gęsto, można ją po wierzchu udekorować świeżymi jagodami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności