<- GomółkiLista potraw z grupy: InneJaja beauregard ->

PDF Drukuj

Jaja a la mimoza

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1935 razy.


4 jaja, główka sałaty, 4 pomidory, łyżeczka musztardy, 2 łyżki majonezu, natka pietruszki, sól, pieprz Ugotować jaja na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Na talerzu rozłożyć liście sałaty, a na nich poukładać plastry pomidorów i połówki białek. Dwa żółtka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem i musztardą, dodać sól, pieprz i drobno posiekaną natkę. Tak przygotowanym farszem napełnić białka jaj. Całość posypać pozostałymi żółtkami, utartymi na drobnej tarce.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności