<- Zupa rybna 2 :)Lista potraw z grupy: ZupaZupa rybna "gęsta" ->

PDF Drukuj

Zupa rybna 3

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3890 razy.


4-5 głów rybich,
włoszczyzna,
5-6 ziemniaków lub garść makaronu,
sól, pieprz,
2 kostki bulionowe

Głowy rybie oczyścić, wypłukać, gotować w około 2 l wody razem z włoszczyzną. Gdy warzywa będą miękkie, przetrzeć je przez sito, przelewając wywarem w którym się gotowały. Do przecedzonego wywaru dodać kostki bulionowe (wcześniej roztarte z niewielką ilością wody), posolić, na koniec wrzucić skrajane na kostkę ziemniaki lub garść cienkiego makaronu, gotować około 20 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności