<- Zupa truskawkowo-poziomkowo-malinowa mrożonaLista potraw z grupy: ZupaZupa truskawkowo-wiśniowa zabielana ->

PDF Drukuj

Zupa truskawkowo-wiśniowa czysta

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2360 razy.


30 dag truskawek,
25 dag wiśni,
15 dag cukru

Owoce przebrać i umyć. Z truskawek usunąć szypułki, wiśnie wydrylować. Truskawki rozdrobnić i przetrzeć przez sito. Zagotować 1 litr wody z cukrem i na wrzątek wrzucić wiśnie. Gotować 3-5 min., po czym przetrzeć przez sito lub zmiksować. Połączyć z przetartymi truskawkami. Podawać z kluseczkami na ciepło lub zimno.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności