<- Zupa z powidełLista potraw z grupy: ZupaZupa z pszennej bułki. ->

PDF Drukuj

Zupa z powideł poziomkowych

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2070 razy.


25 dag powideł poziomkowych,
ok. 5 dag cukru
1 dag mąki ziemniaczanej,
1 szklanka śmietany,
cynamon, goździki

Zagotować 1l wody z cynamonem i goździkami. Zalać nią powidła, dokładnie wymieszać, gotować 23 min. Dodać zawiesinę mąki ziemniaczanej z wodą i wymieszać. Zagotować. Odstawić z ognia, osłodzić do smaku i połączyć ze śmietaną. Podawać z grzankami na ciepło.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności