<- Kompot z jabłek na winieLista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Kosak's Milk (przepis w j.angielskim) ->

PDF Drukuj

Koniak jajeczny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1857 razy.


3/4 szklanki spirytusu,
1 laska wanilii,
1 szklanka cukru,
5 żółtek,
2 szklanki mleka

Zalać wanilie spirytusem i pozostawić przez 2 dni. Źółtka utrzeć z cukrem, zaparzyć 1 szklanka wrzącego mleka, ubijać na parze do zgęstnienia i pozostawić do ostudzenia. Po ostudzeniu dodać przegotowane zimne mleko i ubijając trzepaczką, wlewać powoli spirytus. Wyjąć wanilie, a koniak wlać do butelek i zakorkować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności