<- Napój z dyni i soku truskawkowegoLista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweNapój z jagód letnich i jesiennych ->

PDF Drukuj

Napój z dżemu truskawkowego i jeżyn

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1971 razy.


15 dag dżemu truskawkowego
30 dag jeżyn,
ok. 5 dag cukru,
ok. 2 1/2 szklanki wody mineralnej

Umyte jeżyny zmiażdżyć i przesypać cukrem. Zmiksować je następnie razem z dżemem truskawkowym. W razie potrzeby dosłodzić. Połączyć z wodą mineralną. Dobrze oziębić i podawać w wysokich szklaneczkach z lodem konsumpcyjnym.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności