<- Karp w piwieLista potraw z grupy: RybyKarp w szarym sosie ->

PDF Drukuj

Karp w piwie 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1987 razy.


135 dag karpia,
1 dag mąki,
15 dag masła,
8 dag cebuli,
5 dag selera,
6 dag pietruszki,
10 dag pieczarek,
1/5 l piwa jasnego,
sól, pieprz

Karpia filetować, wyporcjować, posolić, oprószyć mąką, solą, pieprzem, obsmażyć na części masła. Warzywa pokroić w paski, poddusić na reszcie masła do miękkości. Zalać je piwem. Do warzyw włożyć porcje usmażonego karpia i razem dusić ok. 15 min. Podawać z ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności