<- Szczupak pieczonyLista potraw z grupy: RybySzczupak po fińsku (na surowo) ->

PDF Drukuj

Szczupak po cygańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2593 razy.


1 kg szczupaka,
15 dag cebuli,
15 dag ogórków konserwowych,
tłuszcz do pieczenia,
100 ml ketchupu,
zielenina,
sól, pieprz,
czosnek i musztarda do smaku

Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka umyć, przekroić wzdłuż na półówki usuwając kość grzbietową, pokroić ukośnie na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Cebulę obrać, opłukać, pokroić razem z ogórkami w paseczki, dodać do ryby razem z posiekaną zieleniną, wlać oliwę i ketchup, upiec w gorącym piekarniku, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności