<- KALAFIOR gotowanyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalafior po szwajcarsku ->

PDF Drukuj

Kalafior po sułtańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2487 razy.


1 kalafior (60 dag),
5 dag rodzynek,
5 dag orzeszków ziemnych,
1/2 szklanki majonezu,
2 łyżki soku z cytryny,
cukier,
sól i pieprz,

Kalafior oczyścić, starannie opłukać i ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, osączyć, ostudzić i podzielic na cząstki.
Wymieszać z umytymi i osączonymi rodzynkami, orzeszkami i majonezem. Przyprawic sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Posypać natką.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności