<- Sos biały z agrestem do kur lub cielęcinyLista potraw z grupy: SosySos bolonski do spaghetti ->

PDF Drukuj

Sos bolognese

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3649 razy.


6 plasterków wędzonego boczku,
1 cebula,
1 marchewka,
sól
1/2 selera,
10 dag mielonej wołowiny,
5 dag kurzej wątróbki,
2 łyżki masła,
łyżka ketchupu,
3/4 szklanki białego wytrawnego wina,
3/4 szklanki rosołu,
pieprz

Boczek pokroić na małe kawałki i lekko zrumienić na maśle Dodać posiekaną cebulę, marchewkę i seler. Gdy cebula będzie miękka dodać wołowinę i smażyć, ciągle mieszając, aż straci kolor surowego mięsa. Dodać posiekaną wątróbkę i smażyć przez 3 min. Dodać ketchup, wino i rosół. Dusić pod przykryciem około 1/2 godz. Podawać do makaronu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności