<- Sos hiszpanskiLista potraw z grupy: SosySos holenderski ->

PDF Drukuj

Sos hiszpański do omletów

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1812 razy.


2 łyżki pieprzu,
chilli,
posiekana papryka,
posiekana cebula,
2-3 roztarte ząbki czosnku,
3-4 łyżki oliwy lub oleju,
pół kg sparzonych i obranych pomidorów,
posiekany ogórek konserwowy lub 4 łyżki oliwek,
liść laurowy,
sól

Cebulę, czosnek, pieprz i paprykę smażyć ma rozgrzanym oleju, aż cebula będzie szklista. Dodać pomidory i ogórek przyprawić solą, dusić 30-45 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności