<- SOS KABULSKILista potraw z grupy: SosySos kaparowy ->

PDF Drukuj

Sos kameralny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2066 razy.


30 dag majonezu,
50 ml śmietany,
3 dag groszku konserwowego,
10 dag cebuli,
15 dag jabłek,
4 dag papryki konserwowej,
5 dag ugotowanego selera,
natka pietruszki,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, odsączyć. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce razem z selerem, wymieszać z cebulą, majonezem, śmietaną, posiekaną natką pietruszki, groszkiem konserwowym i pokrojoną w paseczki papryką, doprawić do smaku. Sos podawać do zimnych mięs.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności