<- Sos kaparowyLista potraw z grupy: SosySos karmelowy ->

PDF Drukuj

Sos kardynalski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3505 razy.


150 ml wody,
8 dag moreli,
50 ml białego wytrawnego wina
20 ml rumu,
100 ml śmietanki kremowej,
cukier puder,
1 dag mąki ziemniaczanej,
sok z cytryny

Morele umyć, namoczyć, ugotować, przetrzeć, połączyć z winem i rumem. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z małą ilością zimnej wody, wlewać cienkim strumieniem do gorącego przecieru szybko mieszając trzepaczką, zagotować, wystudzić. Śmietankę oziębić, ubić, połączyć z sosem, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności