<- Sos mięsno-grzybowy po genueńskuLista potraw z grupy: SosySos mięsny po genueńsku ->

PDF Drukuj

Sos mięsny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3168 razy.


10 dag mięsa surowego,
5 dag kiełbasy,
1 cebula (5 dag),
1 łyżka oleju,
1 łyżka masła,
1/3 szklanki ketchupu,
pieprz, sól,
liść laurowy

Mięso i kiełbasę posiekać bardzo drobno lub zemleć. Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oleju z masłem, lekko rumieniąc. Dodać mięso i kiełbasę, przesmażyć razem mieszając ok. 5 min. Wlać 3/4 szklanki wody, dodać ketchup, pieprz i liść laurowy, gotować pod przykryciem ok. 45 min na małym ogniu. Pod koniec gotowania zagęścić sos, gotując bez przykrycia i posolić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności