<- KALAFIOR W SOSIE JOGURTOWYMLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalafior z pomidorami ->

PDF Drukuj

Kalafior z brzoskwiniami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1910 razy.


1 kalafior (60 dag),
cukier,
sól,

SOS:
1 kieliszek białego wytrawnego wina (100 ml),
4-6 brzoskwiń z puszki,
3 łyżki majonezu,
2 łyżki soku z cytryny,
cukier,
sól i pieprz,

Kalafior oczyścić, opłukać, ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, odcedzić, ostudzić i podzielić na cząstki.
Przygotować sos:
Brzoskwinie (1 połówkę odłożyć do dekoracji) i wino
zmiksować, połączyć z majonezem. Doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Kalafior polać sosem i przybrać brzoskwinią.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności