<- Sos Pesto 3Lista potraw z grupy: SosySos pieczarkowy ->

PDF Drukuj

Sos pieczarkowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3834 razy.


10 dag pieczarek,
1 cebula (5 dag),
1 i 1/2 łyżki mąki,
pieprz, sól,
3-4 łyżki śmietany

Pieczarki oczyścić, wypłukać, pokroić na plasterki, dodać posiekaną cebulę, zalać 1/4 szklanki wody, dusić ok. 15 min. Wlać 3/4 szklanki zimnej wody wymieszanej z mąką, dodać pieprz, gotować jeszcze 5 min. mieszając na małym ogniu. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, rozmieszać, posolić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
musze przyznac ze przepis jest bardzo prosty, wiec jesli nawwet nie umiesz gotowac to napewno ci wyjdzie. sos jest wysmienity. polecam.
Nadesłał(a): nieznajoma 2006-05-25 16:05:35


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności