<- SOS SELEROWYLista potraw z grupy: Sosysos słodko kwaśny ->

PDF Drukuj

Sos serowy do grzanek

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3059 razy.


45 dag utartego żółtego sera,
4 łyżki masła,
1/2 szklanki śmietany,
2 jaja,
sól, pieprz,
1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina

Rondel wstawić do garnka z wrzącą wodą, wsypać ser, mieszając podgrzewać, aż ser się roztopi. Roztrzepać jaja ze śmietaną, stopniowo wlewać do sera, mieszać do półączenia się składników. Przyprawić solą i pieprzem, wlać wino, podgrzewać stale mieszając, aż powstanie jednolita masa. Podawać natychmiast do grzanek.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności