<- Sałatka prowansalska 2
Lista potraw z grupy:
Sałatki i surówki
Sałatka różnobarwna ->
PDF
Drukuj
Sałatka rosyjska
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5378 razy.
1/2 kg ugotowanych ziemniaków,
1/4 kg ugotowanej fasolki
4-6 ugotowanych marchewek,
10 dag ugotowanej drobnej białej fasoli,
szklanka ugotowanego zielonego groszku,
2 łyżki octu,
2 łyżki oliwy lub oleju,
sól, pieprz,
2-4 łyżki posiekanych kwaszonych ogórków,
1-2 łyżki posiekanych grzybków w occie,
3-4 łyżki posiekanej zieleniny,
2-3 jaja na twardo,
1 i 1/2 szklanki majonezu
Ziemniaki pokroić w małą kostkę, fasolkę pokroić ukośnie w paski, marchewkę w plasterki. Białka jaj posiekać. Jarzynki włożyć do miski, wlać oliwę, ocet, osolić, posypać pieprzem, ostrożnie wymieszać, wstawić do lodówki na dwie godziny. Marynowane jarzynki wymieszać z grzybkami, ogórkiem, zieleniną i 3/4 szklanki majonezu. Przełożyć majonezem, przybrać żółtkami przetartymi przez sito, plasterkami marchwi i listkami pietruszki.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności