<- Sałatka rybna 3Lista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka rybna z galaretką ->

PDF Drukuj

Sałatka rybna norweska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3209 razy.


3 śledzie solone,
1 cebula,
1 jabłko,
1 kiszony ogórek,
jogurt,
kwasek cytrynowy,
papryka,
1 łyżka oleju,
1 łyżka ketchupu,
zielenina

Wymoczone i sprawione śledzie opłukać i pokroić w paski. Obrać i opłukać cebulę. Umyć jabłko. Cebulę, jabłko i ogórek pokroić w cienkie paski (w zapałkę). Wszystkie składniki połączyć i wymieszać, przyprawić do smaku. Jogurtu dodać tyle, aby sałatka w słoiku była przykryta. Wstawić do lodówki na 1-2 dni. Sałatkę podawać z zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności