<- Sałatka z fetą i tuńczykiemLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z gotowanych jarzyn ->

PDF Drukuj

Sałatka z Florydy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3500 razy.


1 szklanka ananasa,
1 seler,
30 dag żółtego sera,
4 łyżki orzechów włoskich,
1/2 szklanki jogurtu lub kefiru,
2-3 łyżki majonezu,
sól,
cukier,
sałata

Osączone plastry ananasa pokroić w małe kawałki. Ser pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce. Seler wymyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. Ananas, ser i seler wymieszać, dodać jogurt i majonez, połączyć, doprawić do smaku, posypać orzechami. Przybrać sałatą.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności