<- Sałatka z gotowanych ogórkówLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z gotowanym mięsem wołowym ->

PDF Drukuj

Sałatka z gotowanych porów

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3039 razy.


12 porów,
sól,
sos winegret,
posiekany szczypiorek

Pory opłukać pod bieżącą wodą, odciąć korzenie i ciemne liście, raz jeszcze dokładnie wypłukać. Zalać lekko osoloną wodą, gotować na średnim ogniu 15-20 min. Pory dokładnie osączyć, polać sosem winegret, odstawić na godzinę, odcedzić sos, ułożyć na salaterce, posypać szczypiorkiem, pokropić sosem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności