<- Surówka piękności Ireny GumowskiejLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSurówka wieloowocowa z rumem ->

PDF Drukuj

Surówka polska z kapusty młodej

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4936 razy.


40 dag kapusty białej,
cebula,
ogórek,
pół pęczka zielonego kopru,
łyżeczka musztardy,
4 łyżki oleju lub pół szklanki śmietany,
sól, pieprz

Oczyszczoną z zewnętrznych, uszkodzonych liści kapustę poszatkować, lekko osolić, skropić kwasem cytrynowym. Cebulę i ogórek dość drobno pokroić, dodać do kapusty. Wsypać sporo posiekanego kopru, odrobinę pieprzu. Olej lub śmietanę wymieszać z musztardą, oblać surówkę, wymieszać.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności