<- Surówka z buraczkówLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSurówka z cykorii 1 ->

PDF Drukuj

Surówka z cebuli i kwaszonych ogórków

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3501 razy.


2-3 cebule,
2 kwaszone ogórki,
łyżeczka musztardy,
2-3 łyżki oleju,
sól,
koperek

Drobne cebule po obraniu i umyciu, kroić najpierw na połowy, a następnie każdą polówkę w poprzek, w cienkie krążki. Tak rozdrobnioną zanurzyć na cedzaku we wrzącej wodzie (nie dłużej niż minutę) i po osączeniu wykładać do salaterki. Obrany ogórek kroić w cienkie krążki i łączyć z cebulą. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz olejem wymieszanym z musztardą, posypać koprem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności