<- Zapiekanka kętrzyńskaLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka neapolitańska ->

PDF Drukuj

Zapiekanka macedońska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3360 razy.


kalafior, kalarepa, zielony groszek, fasola, papryka, (razem warzyw 1-2 kg ),
1 łyżka mąki,
50 g masła,
2 szklanki śmietany,
sól, pieprz,
tarta bułka,
2 łyżki tartego sera

Warzywa pokroić w kostkę, paski, zagotować we wrzącej wodzie, ale nie rozgotować. Dokładnie odsączyć, wymieszać i włożyć do naczynia do zapiekania. Przygotować z mąki i masła zasmażkę, rozprowadzić ją śmietaną, przyprawić solą pieprzem i papryką. Tym sosem polać warzywa. Całość posypać serem z tartą bułką i wstawić do piekarnika na 1 godz.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności