<- Zapiekanka z seleraLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka z wieprzowiny i ryżu ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z sera i wina

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2320 razy.


10 dag startego żółtego sera,
1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina,
6 kromek pszennego chleba,
6 łyżek masła,
roztarty ząbek czosnku,
6 jaj,
sól,
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki wody z połowa kostki rosołowej

Odkroić skórkę z kromek chleba. Utrzeć masło z czosnkiem posmarować chleb. Ułożyć chleb - posmarowaną stroną do spodu - na dnie żaroodpornego naczynia lub garnka. Ubić jaja i śmietanę, dodać ser, wino i wodę z rosołem, zamieszać, posolić. Wlać do naczynia z chlebem. Wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180 C ), piec pół godziny lub do zrumienienia. Podawać z sałatą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności