<- Buraczki po staropolskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBuraki ->

PDF Drukuj

Buraczki zasmażane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 8363 razy.


70 dag buraków,
8 dag cebuli,
tłuszcz,
2 dag mąki,
150 ml śmietany,
sól,
sok z cytryny

Buraki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w piekarniku. Następnie wyjąć, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z burakami i śmietaną, dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
super wyszly, dzieki za przepis
Nadesłał(a): Tomek <tomasz.szpak@seabulksa.ch> 2005-11-27 16:11:23

pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nadesłał(a): ja;-) 2007-10-21 14:10:30

To jest to takie zawsze robie!!! Z CEBULKA !!! P Y C H O T A ! ! ! Szczerze polecam :)
Nadesłał(a): Ted <teded@tlen.pl> 2008-09-05 11:09:18

bryndza, ja robie lepsze
Nadesłał(a): Zenobiusz Krawężnik <zkraweznik@wdupie.pl> 2011-03-05 15:03:20


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności