Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 8961 razy.
70 dag buraków,
8 dag cebuli,
tłuszcz,
2 dag mąki,
150 ml śmietany,
sól,
sok z cytryny
Buraki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w piekarniku. Następnie wyjąć, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z burakami i śmietaną, dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
super wyszly, dzieki za przepis Nadesłał(a): Tomek <tomasz.szpak@seabulksa.ch> 2005-11-27 16:11:23