<- Buraki po polskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceCebula faszerowana grzybami ->

PDF Drukuj

Cebula faszerowana 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1584 razy.


8 cebul,
4 dag suszonych grzybów,
5 dag ryżu,
zielenina,
4 dag ketchupu,
3 dag rodzynków,
tłuszcz,
śmietana,
sól, pieprz

Cebulę obrać, opłukać, ściąć wierzchy, wydrążyć środki specjalną łyżeczką pozostawiając dość grube ścianki, zalać wrzącą wodą, gotować kilka minut, odcedzić, osączyć, posypać przyprawami. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, ugotować na półmiekko, przecedzić, połączyć z ketchupem, grzybami, opłukanymi rodzynkami i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku, napełnić cebulę, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, polać doprawioną śmietaną i zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności