<- Cebula termojądrowa z mikrofaliLista potraw z grupy: Warzywa, owoceCebule nadziewane ->

PDF Drukuj

Cebula w cieście naleśnikowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2174 razy.


1 jajo,
sól,
1 szklanka mleka,
1 i 1/2 szklanki mąki (25 dag),
1 szklanka wody,
6-8 cebul,
2 łyżki oleju,
1 łyżka tłuszczu do naczynia

Jajo, sól, mleko, mąkę i wodę zmiksować. Odstawić na 30 min. Cebulę obrać, pokroić na plasterki, poddusić na oleju nie rumieniąc, włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia, zalać ciastem naleśnikowym, lekko posolić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności