<- Dynia na kwaśnoLista potraw z grupy: Warzywa, owoceDynia szparagowa z bułeczką i z masłem ->

PDF Drukuj

Dynia po mazursku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2425 razy.


50 dag ziemniaków,
1 kg dyni żółtej,
1 szklanka mleka,
8 dag słoniny,
sól,
cukier

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w małe części, zalać mlekiem i powoli gotować. Dynie obrać, opłukać, pokroić na małe kawałki, dodać do ziemniaków, ugotować, dodać sól i cukier. Słoninę pokroić, stopić. Każdą porcje okrasić słoniną ze skwarkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności