<- Fasola zielona po angielskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceFasolada ->

PDF Drukuj

Fasolada

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2289 razy.


500 g fasoli,
4 marchewki,
1 seler,
2 cebule,
375 ml ketchupu,
375 ml oleju,
sól, pieprz

Fasolę namoczyć w wodzie przez całą noc. Zagrzać w wodzie z moczenia, gotować 5 min, odcedzić i przełożyć do dużego garnka. Marchewkę pokroić w cienkie plastry, seler i cebulę posiekać. Warzywa wrzucić do garnka z fasolą, zalać wodą, dodać ketchup, olej, sól, pieprz. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności