<- Fasolka po bretońsku wg. aktoraLista potraw z grupy: InneFaszerowane pomidory 2 ->

PDF Drukuj

Faszerowane pomidory 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2813 razy.


pomidory,
żółty ser,
cebula,
zielony groszek,
resztki mięsa

Odkroić czubki pomidorów przy szypułkach, wydrążyć starannie łyżeczką tak, by nie uszkodzić ścianek bocznych. Wydrążoną masę wymieszać ze startym żółtym serem, posiekaną cebulą, resztkami zimnego mięsa lub kiełbasy, zielonym groszkiem. Gotowy, przyprawiony do smaku farsz nałożyć do wydrążonych pomidorów i przykryć odkrojonymi uprzednio czubkami. Włożyć do garnka, podlać dwiema łyżkami oleju i połową kubka rosołu z kostki bulionowej. Dusić pod przykryciem, aż potrawa będzie zupełnie miękka.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności